0
Fotocredits: ‘Kop koffie’, Bohed, via Pixabay

Flash PerspectiefMoeder Douwe Egberts blijft in Rusland

Fabien J.J. Simon, de Franse topman van JDE Peet’s - het moederbedrijf van Douwe Egberts - geeft met zoveel woorden toe dat het bedrijf in Rusland actief blijft vanwege financiële redenen. Uit een gespreksverslag dat in het bezit is van het AD, zou blijken dat Simon 3 weken geleden in gesprek met analisten toegaf dat het bedrijf de klap van een vertrek uit Rusland amper op zou kunnen vangen. Simon verdedigt zich in dat gesprek door te zeggen dat het bedrijf geen sanctieregels overtreedt. JDE Peet’s zet als het ware ‘een hek’ om de Russische activiteiten. Dat doet het koffiebedrijf door aparte merken voor de Russische markt te creëren.

CDA-Kamerlid Derk Boswijk zei ruim een week geleden al dat hij de Russische activiteiten van Douwe Egberts een goede aanleiding vindt om alle koffiecontracten van de overheid te herzien.
D66´er Alexander Hammelburg vindt het 'zeer pijnlijk' dat Nederlandse bedrijven nog handel drijven in het oorlogvoerende Rusland. GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee zei een eventuele motie van Derk Boswijk over dit onderwerp te zullen steunen.

AD - Nederland kijkt machteloos toe hoe Douwe Egberts voor de centen kiest in Rusland, 28 aug 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.