0
Fotocredits: Minicroissants, L'Appartement 4F

FlashMinicroissants toppunt van decadent onbijten

'Croissant cereals' zijn, 10 jaar na de 'cronut', de nieuwste Frans-Amerikaanse rage die New York overspoelt.

Nou ja, overspoelt... Je moet er wel goed voor verdienen. Eén bakkerij, die van het Frans-Amerikaanse koppel Gautier et Ashley Coiffard, maakt de mini-croissants in hun bakkerij L'Appartement 4F in NYC. Je mag ze meenemen voor het luttele sommetje van $50 per doosje, waarin ze met 250 stuks de winkel uitvliegen. En ook al klinkt het als heel wat, die zijn na een paar ontbijtjes echt wel op.

Het mag ook wel wat kosten. De mini-croissantjes die je net als cornflakes met melk of yoghurt eet, worden van hetzelfde handgemaakte bladerdeeg gemaakt als gewone croissants. Waar het maken van croissantdeeg al 2 of 3 dagen kost (rollen met boter, vouwen, rusten en dat een aantal keren herhaald) heb je daarna een gewone croissant in een minuutje gerold. Maar datzelfde minuutje ben je aan ieder minicroissantje ook kwijt. Daarna moeten ze nog gebakken, met suikersiroop bestreken en gedehydrateerd worden.

Het idee is niet helemaal nieuw. Dat hebben de Coiffards slim afgekeken van de pancake cereals, voor het eerst op TikTok gepost door Sydney Melhoff. De hashtag #pancakecereal is op TikTok inmiddels 1,7 miljard keer bekeken. Niet gek voor minipannenkoekjes die je eet met melk, yoghurt en toppings naar keuze. Daar kan #cerealcroissant met 15 miljoen views nog een puntje aan zuigen.

Huffington Post - Dans cette boulangerie new-yorkaise, les croissants se mangent dans un bol de lait, 9 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.