0
Fotocredits: 'Just Eat', William Murphy

FlashMinder reclame voor Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway verloor maandag -5,2%. Toch is het bedrijf van Jitse Groen een lieveling waar beleggers graag geld achteraan gooien. Vanwaar dat verlies dan? Het aandeel heeft last van de verwachting dat centrale banken de rente zullen laten stijgen om de inflatie tegen te gaan. Op dit moment kun je vrijwel gratis geld lenen. Daarom krijg je ook niks voor je spaargeld. Als je geld hebt, moet je dus wel beleggen om je centen ergens te laten. Groeiconcepten zoals dat van Groen profiteren daarvan; er is domweg te veel geld in omloop. Nu de rente moet stijgen om de inflatie tegen te gaan, komen de aandelen van jonge groeibedrijven in gevaar. Een beleggingsanalist van ING denkt dan ook dat Just Eat Takeaway zijn groeidoelen moet halveren.

De Nederlandse Bank waarschuwt de Nederlandse overheid: pomp niet nog meer gratis geld in de al oververhitte economie, dat remt de waarde van fantasieën en zet mensen met twee benen op de grond van de echte economie.

Zoals Groen in de video hieronder aangeeft heeft hij vooral geld nodig om te kunnen investeren in reclame. Bij een stijgende rente neemt het geld dat beleggers hem daarvoor geven af.

Het Financieele Dagblad - AEX sluit lager, gasprijs naar nieuwe recordhoogte, 20 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.