Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Brood', Pixabay

FlashMinder brood, maar niet bij de bakker

In coronajaar 2020 aten we minder brood. De totale broodconsumptie daalde met 5,5%. De grootste 'verliezer' was het broodje buitenshuis. De verkopen daarvan vielen door de sluiting van horeca en catering met maar liefst 37,6% terug. De thuisconsumptie steeg een beetje, met 1,5%. Dat brood kochten we het liefst lokaal, bij de ambachtelijke bakker. Die zag in 2020 ruim 8% meer klanten in zijn winkel. Het bracht de ambachtelijke bakkers 14,7% meer omzet in het laadje. Vooral huishoudens met kinderen wisten in coronatijden de weg naar de bakker te vinden. Voor gepensioneerden veranderde weinig; zij halen hun brood van oudsher al bij de bakker.

Foodholland - FoodHolland Nieuws: Thuisconsumptie van brood nam in 2020 met 1,5% toe, 23 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #1
  • 28 mrt '21
  • 1:02

Wellicht even uitleggen wat een ambachtelijke bakker is. Worden daar de bedrijven mee bedoeld die een kant-en-klare broodmix van de groothandel in een kneedmachine gooien? Zo'n brood van een 'formule' zoals Waldkorn?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.