0
Fotocredits: 'Pints', Pxhere

Flash Dagelijkse KostMinder bier en wijn dan je denkt: krimpflatie in de pub

Bestel je in een Britse pub een pint, dan hoor je 56,8 centiliter bier voorgezet te krijgen. Een glas wijn moet 17,5 cl bevatten. Maar een recente studie van het Chartered Trading Standards Institute (CTSI) toont aan dat maar liefst 70% van de pinten bier en glazen wijn onvoldoende vol zit. Dat kost de gemiddelde bierdrinker £88,40 (€103,78) en de wijnliefhebber zelfs £114,40 (€134,31) per jaar.

De onderzoekers bestelden in 9 plaatsen door het hele land in verschillende pubs 137 glazen bier en wijn. In 95 gevallen zat er te weinig van hun drankje in het glas, voor bier 4% te weinig en voor wijn 5%.

De Britten hebben het al moeilijk genoeg met de stijgende kosten van levensonderhoud. Volgens het Office for National Statistics zijn de alcoholprijzen het afgelopen jaar met 6,1% gestegen. Dat pubbezoekers nu ook nog eens te weinig in hun glas krijgen, "wrijft extra zout in de wond", zegt het Britse parlementslid Jess Phillips (Labour), vice-voorzitter van het CTSI op de BBC. Een ondermaats gevuld glas bedriegt iedereen, maar treft degenen die het zich toch al niet makkelijk kunnen veroorloven iets te gaan drinken het zwaarst.

Het CTSI roept de horecasector op ervoor te zorgen dat consumenten waar voor hun geld krijgen "door de drankjes die ze schenken correct af te meten”. Ja duh, reageert die horeca bij monde van Emma McClarki van de British Beer and Pub Association, "horeca-uitbaters willen op geen enkele manier beschuldigd worden van het te kort doen aan de miljoenen klanten die elke week met plezier de pubs in ons land bezoeken”.

BBC - Beer and wine being under poured, warns Trading Standards, 27 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.