Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1

FlashMcMuffin mag Australië niet in

Je denkt vrolijk met twee McMuffins en een croissant door de douane in Australië te lopen. Maar zo werkt dat niet. Een Indonesiër moest €1.821 ophoesten toen hij betrapt werd. Murray Watt, de Australische minister van Landbouw, wreef het er nog eens lekker in: “dit wordt de duurste McDonald’s-maaltijd die deze passagier ooit heeft gehad”.

Australië is een eiland dat veel te beschermen heeft: hun unieke planten- en diersoorten en hun landbouw. Daarom heeft het land een zeer strikte bioveiligheidswetgeving. De Australiërs kunnen daardoor gerust slapen in de wetenschap dat ze beschermd zijn tegen alles wat mee kan komen met een McMuffin of al het andere dat ook meer lijkt op iets levends of iets dat heeft geleefd. Dat komt omdat Australiërs hun buik vol hebben van dieren en planten van elders die op hun continent geen natuurlijke vijanden hebben. Het voorbeeld van de konijnen ken je vast wel.

Soms schieten de ambtenaren door, zoals die keer toen ze een zeldzame Franse collectie gedroogde planten in de fik staken. Better safe than sorry, zeggen ze down under.

De Telegraaf - Boete van 1.800 euro voor meebrengen van McMuffins en croissant naar Australië, 1 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #1
  • 2 aug '22
  • 17:18

Alles van de McDonald's is toch steriel, wat is het probleem?

Afijn, van buiten de EU kom je Nederland ook niet binnen met een broodje met ham. Al is de inbeslagname hier een service en geen kostenpost.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.