2
Fotocredits: 'Horizon', via Pixabay

FlashMan overleeft op ketchup, poeder en regenwater

Een man heeft 24 dagen overleefd op zee met niks anders te eten dan ketchup. "Ik had geen eten. Er was alleen een fles ketchup aan boord, knoflookpoeder en bouillonblokjes. Dus ik mengde het met wat water om 24 dagen op zee te overleven," aldus Elvis Francois in een video die door de Colombiaanse marine naar buiten is gebracht.

De man verzamelde regenwater in een doek om zichzelf hydrateren en had "help" in zijn boot gekerfd in de hoop dat iemand hem zou zien en hem zou redden. Uiteindelijk lukte het hem met behulp van een spiegel om de aandacht van een vliegtuig te trekken.

Zonder ketchup had de man het overigens ook wel kunnen redden. Op een dieet van alleen water kunnen mensen het in uiterste gevallen wel 2 tot 3 maanden volhouden. Zonder regenwater had de man het lastig gekregen, dan houdt een mens het echt niet langer dan een week uit. Zeewater drinken is geen goed idee, daar zit veel te veel zout in.

Independent - Man survived on ketchup while lost at sea for 24 days, 20 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Bram van Driel
Bram van Driel Redacteur, Foodlog
  • #2
  • 1 mrt '23
  • 17:06

Een nieuwe ontwikkeling in dit al spannende verhaal: Heinz gaat een nieuwe boot geven aan Elvis François.

Om de man te vinden had het voedselbedrijf een sociale media campagne gelanceeerd: #FindtheKetchupBoatGuy. Die campagne bereikte meer dan 5 miljoen mensen en kreeg meer dan 4.000 likes, een record voor Heinz.

Emo News, een mediakanaal in Dominica, waar François vandaan komt, liet in een Facebook post weten dat afgevaardigden van Heinz via Zoom met François gesproken hadden. Die boot lijkt er dus wel te komen.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 21 jan '23
  • 14:51

Jaja, wat voor boot was dat dan wel niet? Is het niet standaard dat er op reddingssloepen een standaard overlevingspakket hoort te zijn? Was het een zeewaardig jacht die hij lichter maakte door al zijn eten overboord te goien zodat ie sneller zou varen? Of heeft ie gewoon op een meertje zitten dobberen en iets uitgeprobeerd? Of hij was gewoon zijn pan, kookstel en pasta vergeten...........

Maar de moraal is: wij kunnen ook thuis makkelijk 3 weken vasten en alleen water drinken, is goed voor het klimaat...............

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.