1
Fotocredits: 'Koken', Maria Eklind

FlashMaastrichtse chefs hebben slaande ruzie

Een relletje in Maastricht tussen topkoks, oftewel 'culinaire chefs'. Kok Hans van Wolde verkocht zijn restaurant Beluga aan chef Servais Tielman. Er kwamen technische mankementen tevoorschijn. Lekke waterleiding en doorslaande stoppen. Het restaurant moest wekenlang dicht. Koper wil geld terug van verkoper en schakelt daarbij een rechter in. Het doet de rechter pijn: Limburgs koks moeten elkaar niet zo in de haren zitten. Of de heethoofden niet even willen praten om eruit te komen. Daar gaan ze over nadenken.

NRC - Limburgse topkoks botsen voor rechter over ?pruthut?, 20 dec 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dominique Vrouwenvelder
Dominique Vrouwenvelder Wetenschapsjournalist
  • #1
  • 13 jan '20
  • 13:42

Ondanks alle ruzies en tegenslagen mocht restaurant Beluga Loves You vandaag voor het eerst een Michelinster in ontvangst nemen. Naast Beluga kregen nog 7 restaurants een eerste Michelinster. Ook zijn zeven restaurants hun ster kwijtgeraakt, maar twee daarvan zijn gesloten.

Nederland telt nu 111 sterrenrestaurants. Slechts twee hebben het maximale aantal van drie sterren: Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.