0
Fotocredits: 'silly walks', form via PxHere

FlashLopen als John Cleese blijkt gezond

Zie je opeens meer mensen zich een beetje raar lopen? Misschien zijn ze geïnspireerd door nieuw onderzoek. In zijn jaarlijkse, en traditioneel wat buitenissige, kerstspecial besteedt het British Medical Journal aandacht aan studies die met een knipoog stof tot nadenken geven. Dit jaar onderzochten ze het bekende loopje van John Cleese (Mr. Teabag) uit de legendarische sketch Ministry of Silly Walks, uit het tv-programma Monty Python's Flying Circus.

Als de silly walk algemeen was omarmd in de jaren '70, dan zouden we nu een stuk gezonder zijn, stellen de onderzoekers. Want lopen als Cleese kost je 2,5 keer meer energie als normaal lopen. Loop je als volwassene ongeveer 11 minuten in theezakjesstijl, dan zou dat goed zijn voor 75 minuten intense fysieke activiteit per week.

Of iedereen nu als Cleese over straat gaat is de vraag, maar af en toe even uit de pas lopen kan zeker geen kwaad. Al is het maar voor een glimlach én om extra te sporten als je toch even een ommetje maakt.

BMJ - Quantifying the benefits of inefficient walking: Monty Python inspired laboratory based experimental study, 22 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.