0
Fotocredits: 'Plant bewateren', Nicolai Giordano via Pixabay

Flash VoedselketenLidl vergroent het watergebruik van zijn boeren

Lidl stelt een nieuwe norm voor duurzaam watergebruik aan zijn producten. In alle 31 landen waar de supermarktketen vestigingen heeft moet in februari 2026 100% van het fruit en de groenten gecertificeerd zijn volgens erkende waterstandaarden.

Met behulp van het waterrisicofilter van het Wereld Natuur Fonds (WWF) checkt Lidl of producten afkomstig uit negen risicolanden (Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Egypte, Marokko, Israël, Chili en Zuid-Afrika) voldoen aan de norm, waaronder die van de Alliantie voor Waterbeheer (AWS) en Global GAP. Lidl ondersteunt onder andere boeren die risico lopen vanwege hun ligging langs rivieren. Het beperken van waterrisico’s vergroot de veerkracht van boeren en bedrijven.

Het initiatief bouwt voort op de duurzaamheidsstrategie ‘Towards Tomorrow’ van Lidl. Water is een schaarse grondstof die door klimaatverandering onder druk staat. Omdat de landbouw verantwoordelijk is voor 70% van het wereldwijde watergebruik, is het belangrijk om voedsel verantwoord te telen.

ESM - Lidl Seeks To Set Standards For Sustainable Water Management | ESM Magazine, 9 okt 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.