2
Fotocredits: Solein, Solar Foods

Flash‘Leven van de lucht’ op grote schaal

Zou het dan echt lukken? Het Finse Solar Foods heeft een pensioenfonds voor de farmaceutische industrie ertoe bewogen €10 miljoen te investeren in een fabriek voor de productie van Solein. Dat is 'een eiwitrijke voedingsgrondstof uit microben die zijn gekweekt met elektriciteit en lucht'. Om preciezer te zijn, met CO2 uit de lucht. Eerder gaf Solar Foods aan te verwachten met de productie te starten in 2021, in de nieuwe fabriek kan de (grootschalige) commerciële productie in 2023 beginnen. Dé belofte van Solein: landbouwvrij eiwit. Dé bottleneck: het energieverbruik. Bij het proces komt elektrolyse kijken en dat is nogal energie-intensief. En voor zonnepanelen heb je toch echt grond nodig.

Solar Foods and Pharmacy Pension Fund of Finland sign ?10m Factory 01 investment agreement ? Solar Foods, 24 feb 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #2
  • 24 feb '22
  • 11:16

Ik word (net als Arend) ook een beetje moe van die regelmatig terugkerende hoeraverhalen over 'leven van de lucht' hier op Foodlog. En dan elke keer weer moeten uitleggen dat voor de vorming van microbieel eiwit toch ook echt stikstof, zwavel en energie nodig zijn. Ik ben er klaar mee, mij nie belle...

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #1
  • 24 feb '22
  • 10:43

Mooie gebakken lucht.
Goede Sales en marketing.

Ook dit is gewoon fermentatie en zijn er nog meer ingredienten (voedingsstoffen) nodig. De natuur doet gewoon hetzelfde alleen efficienter dan wij dat kunnen (regenwater, CO2 uit lucht en voedign uit bodem zonder pre-raffinage en electriciteit)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.