0
Fotocredits: 'Van can naar cocktail', L'OUI Cocktails

Flash Dagelijkse KostKwaliteit uit een cocktailmachine

Een cocktailmachine waarmee je een cocktail ‘zet’ vergelijkbaar met het gemak van een Nespressomachine waarmee je een kopje espresso zet. Is dat de droom of de nachtmerrie van bartenders?

De echte puristen zal L’OUI niet overtuigen, de cocktailmachine waarbij de barman of -vrouw geen tijd kwijt is aan mixen, shaken of stirren. Het systeem is namelijk gebaseerd op speciaal ontwikkelde cans waar het concentraat voor de cocktail zonder water en ijs in zit. L’OUI voegt water en ijs toe, en hup, daar is je cocktail. “Perfect op temperatuur, perfect van smaak en perfect qua presentatie”, aldus een persbericht. “Door één keer de hendel over te halen.”

L’OUI serveert 120 cocktails per uur. Een doorgewinterde barman of -vrouw komt niet verder dan 20.

Volgens de ontwikkelaars kan de machine het tekort aan bartenders oplossen, de productie verhogen en de kosten verlagen. Ook is er een groeiende cocktailvraag. Met dit in het achterhoofd is €2,4 miljoen geïnvesteerd. De inhoud van de cans (25 smaken beschikbaar), waaruit de barman of -vrouw cocktails van de Pornstar Martini tot de Piña Colada kan toveren, zijn ontwikkeld in samenwerking met de smaak-experts van The Stillery.

L’OUI is niet ontworpen voor thuis maar voor het grotere werk op bijvoorbeeld festivals. Ook is hij te vinden in gastronomische sterrenzaken, een teken dat de machine en de capsules wel kwaliteit in het glas weten te brengen.

?2,4 miljoen investering in cocktailmachine - Het Ondernemersbelang, 30 sep 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.