2
Fotocredits: Rabobank, Utrecht, FL Media

FlashKoopkrachtverlies door duur eten houdt aan

Het inflatiecijfer voor november zal volgens Eurostat vermoedelijk uitkomen op 5,6%. Zo'n hoge inflatie hebben we in Nederland al bijna 40 jaar niet meegemaakt. De geldontwaarding is het gevolg van de hoge energie- en voedselprijzen. Hoe harder de prijzen stijgen, hoe minder burgers kunnen kopen van hun loon, pensioen of uitkering. Volgens Rabobank houdt de geldontwaarding als gevolg van hoge voedselprijzen in 2022 aan.

de Volkskrant - Nooit eerder deze eeuw stegen de prijzen zo hard: ook voedsel blijft duurder worden, 30 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jordi Kolenbrander
Jordi Kolenbrander Land- en tuinbouw
  • #2
  • 1 dec '21
  • 21:21

Ik denk dat geld ontwaarding eerder wordt veroorzaakt door het ECB die geld blijft bijdrukken wat alleen bij banken terecht komt (pure diefstal) en de coronamaatregelen die de hele keten overhoop gooit en niet het virus wat de media ons wilt doen geloven. Hierdoor ontstaat er schaarste terwijl ondanks dat de prijzen voor grondstoffen laag zijn. Zo kost een vat ruwe olie nu 69.29 _ dollar, terwijl de benzineprijs hier in Nederland op recordhoogte is gestegen, ondanks dat de prijs voor een vat olie 111.56 dollar was in 2012 en de benzineprijs wel 30 cent goedkoper dan nu was

willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #1
  • 1 dec '21
  • 5:52

Ik zie het eerder als een balans die in evenwicht komt. Zoveel eten voor een habbekrats en retourtje met het vliegtuig naar Barcelona voor 50 euro of minder kon toch niet? De industrie moet producten maar duurzamer maken en daarmee bedoel ik niet met groene stroom, maar dat ze veel langer mee gaan.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.