0
Fotocredits: 'Terrible Towel #1', daveynin

Flash Dagelijkse KostKoninklijke vriezers redden 1 miljoen maaltijden

Sinds vorig jaar staan achthonderd koninklijke diepvriezers verspreid door het hele Verenigd Koninkrijk. Het King Charles III Charitable Fund doneerde de apparaten aan voedselbanken, voedselprojecten en liefdadigheidsinstellingen.

De schenking van de vriezers, ter waarde van £1 miljoen, sluit naadloos aan bij het King’s Coronation Food Project, dat tot doel heeft voedselverspilling tegen te gaan en voedselarmoede aan te pakken. Dankzij de vriezers kunnen voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen vers voedsel opslaan en distribueren, zoals groenten, vlees en vis, kant-en-klaarmaaltijden en zuivelproducten. Zonder koel- en vriescapaciteit moeten voedselbanken veel van het aangeboden voedsel weggooien. Dat is zonde.

“De extra vriezers hebben een aardverschuiving teweeggebracht”, zegt Charlotte Hill van het Felix Project op de BBC. Dat is een initiatief dat jaarlijks honderden tonnen overtollig voedsel van supermarkten en cateraars herverdeelt. Met de torenhoge inflatie, de cost of living crisis in Groot-Brittannië en bovendien kerst op komst, komen de diepvriezers als geroepen. Alleen al het Felix Project redt dankzij zijn koninklijke vriezer bijna een miljoen maaltijden per jaar van de vuilnisbak.

King Charles's freezers help save food for a million meals, 20 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.