1
Fotocredits: 'Kerstboomverlichting', Pixnio

FlashKerstlichtjes branden kost maar één euro

De tuincentra in ons land zijn er niet gerust op. Gaan de Nederlanders dit jaar wel weer, zoals de afgelopen coronajaren, uitbundig in de weer met kerstversieringen, of durven we door de gestegen energieprijzen de lampjes niet aan te doen?

Dus sloeg Tuinbranche Nederland aan het rekenen. Laat je een boom met zo'n 600 tot 700 lampjes een maand lang 8 uur per dag branden, dan kost dat "nog geen euro". Ook Independer komt op zo'n 1 à 2 euro per maand uit. Op één voorwaarde: het moeten dan wel ledlampjes zijn. 'Ouderwetse' lampjes verbruiken tot tien keer meer.

Kom je er toch niet toe zelf kerstverlichting op te hangen, maar wil je toch van de kerstsfeer genieten? Kom dan vooral naar de tuincentra, voegt de Tuinbranche nog toe. "Het bezoeken van de kerstshow is natuurlijk gratis."

Nu.nl - Tuincentra hopen dat mensen kerstverlichting niet uit laten door energieprijs | Economie | NU.nl, 15 okt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #1
  • 19 okt '22
  • 1:10

Ik heb de helft van mn verlichting met van die kerstlampjes gemaakt - al dan niet weggewerkt - omdat ze best wat licht geven als je ze gespreidt ophangt, gezellig staan met het gelige licht en tegelijkertijd geen drol verbruiken, zo'n 3.5 watt per string. Jaren geleden in de uitverkoop in januari een hele hoop gekocht, nog voordat het hip was om je stroomverbruik zoveel mogelijk omlaag te krijgen. Dus inderdaad, flikker die ouwe zuiplampjes weg en koop in januari flink in :)

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.