0
Fotocredits: 'Bounty',PxHere

FlashKerst zonder Bounty

'Een stukje paradijs op aarde' blijkt een generatieding. Dat kun je afleiden uit de ophef die in Groot-Brittannië ontstaan is rondom de speciale kersteditie van de Celebrations-box. In zo'n rood doosje, dat ook bij ons verkrijgbaar is, zitten traditiegetrouw miniversies van populaire repen als Mars, Milkyway en Twix. En Bounty, de tropische verrassing in melkchocolade. Maar dit jaar niet.

Uit een enquête blijkt dat 39% van de Britten de Bounty niet in de Celebrations-mix wil hebben. Een kwart van de 2.000 ondervraagden vindt de Bounty met zijn kokosvulling het minst populaire chocolaatje van alle Celebrations en volgens 28% hoort kokos helemaal niet in chocola thuis.

Toch is de Bounty nog altijd voor 18% het meest populaire chocolaatje. Voor 55-plussers is dit zelfs 38%. Britten die geen Bounty's lusten, kunnen bij supermarktketen Tesco hun Celebrations-doos gratis omruilen voor een Bounty-vrije box.

De Bounty doet het ook bij ons niet zo goed: in de top-15 van meest verkochte chocolaatjes komt de Bounty niet voor, weet RTL Nieuws. De meest verkochte chocolaatjes bij ons zijn M&M's.

Independent - Bounty fans call new Celebrations tubs ?the worst idea since Brexit?, 8 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.