0
Fotocredits: 'Diepvriespizza's', Wolfmann, via Wikimedia

Flash GezondheidKant-en-klaar maaltijden speciaal voor Ozempic-gebruikers

Nestlé, het grootste voedingsconcern ter wereld, lanceert pizza en pastamaaltijden speciaal voor Ozempic- en Wegovygebruikers. In de nieuwe maaltijden zitten meer eiwitten, ijzer en calcium. Zo kunnen de consumenten hun medicijnen ondersteunen met “de juiste voeding”, aldus Tom Moe, hoofd maaltijddivisie bij Nestlé USA.

Fabrikanten maakten zich eerder zorgen dat Ozempic tot minder verkoop van hun producten zou leiden. Gebruikers hebben immers minder honger en kopen dus minder levensmiddelen.

Inmiddels zien de levensmiddelenbedrijven juist kansen in het toenemende gebruik van de GLP-1 antagonisten. Speciaal voor gebruikers kunnen de bedrijven nieuwe producten ontwikkelen, die het afvalproces ondersteunen. Zo zouden de eiwitten in de pizza’s van Nestlé helpen het verlies van spiermassa door de medicijnen tegen te gaan.

Nestlé is zeker niet het enige bedrijf dat aanpassingen doet om in te spelen op de markt. Weight Watchers introduceerde al een nieuw voedingsplan voor mensen die de afvalmedicijnen gebruiken en voedingsupplementenproducent Herbalife begon eerder dit jaar met de verkoop van shakes en supplementen gericht op mensen die Ozempic gebruiken.

Fortune - Nestlé is rolling out a new food brand just for Ozempic and Wegovy users, 23 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.