2
Fotocredits: 'Vers', Pixabay

FlashIsraël schrapt accijnzen op groenten en fruit

Israël kondigde eerder deze week aan dat de importaccijnzen op groenten en fruit zullen verdwijnen. De nieuwe regels gelden onder meer voor avocado's, knoflook, peulen, bonen, vijgen, ananas, zachtfruit en paddenstoelen. De tarieven voor diepgevroren en geconserveerde groenten en fruit zullen in vijf jaar tijd geleidelijk worden verlaagd om de lokale tuinbouw niet te schaden en in staat te stellen om zonder marktbescherming te concurreren. Israël vindt de kosten van vers te hoog geworden omdat het zijn tuinbouw en fruitteelt onder moeilijke omstandigheden heeft beschermd. Inmiddels groeit de productiviteit van de Israëlische land- en tuinbouw al ruim 20 jaar niet.

De Israëlische minister van Financiën Avigdor Liberman zegt dat de nieuwe regering werkt aan het verhogen van het besteedbaar inkomen van de Israëlische burgers en het verminderen van de uitgaven. "De landbouwhervorming die op stapel staat, zal de prijzen van groenten en fruit aanzienlijk verlagen en de prijzen voor de burgers doen dalen. We vergeten de bedrijfseigenaren niet, we zullen bedrijven die door het coronavirus zijn getroffen blijven helpen en we zullen hen bijstaan in tijden van crisis."

Volgens het ministerie van Financiën zijn Israëlische consumenten straks ongeveer 820 shekel per jaar per huishouden (€230 per jaar) minder kwijt aan hun verse boodschappen.

Slashed produce taxes among Gov?t?s new steps to reduce living costs, 18 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #2
  • 18 mrt '22
  • 12:36

Voor zover ik heb begrepen ligt het hier niet zozeer aan de software van de belastingdienst, maar aan het bepalen van wat wel en wat niet onder fruit en groente valt.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 18 mrt '22
  • 11:19

Kan bij ons niet, wij werken met een regeerakkoord dat een aantal zaken voor 4 jaar bevriest.
De helderzienden die zich bezigen met een regeerakkoord menen te weten wat ons de komende 4 jaren te wachten staat.
Kan ook zijn dat ze in Israël andere software gebruiken bij de belastingdienst dan bij ons, waar verlaging van BTW op groenten en fruit op korte termijn niet haalbaar is. Ik zou zeggen ga eens kijken hoe ze dat daar doen, of kijk eens waarom ze dat in Duitsland of Frankrijk à la minute kunnen aanpassen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.