1
Fotocredits: 'Hondenvoer', via Wikimedia

FlashHond poept minder van menseneten

Honden die vers voedsel van 'menselijke kwaliteit' krijgen, poepen ongeveer de helft minder. Ook hoeven ze minder te eten om op hetzelfde gewicht te blijven.

De trend van zelf gemaakt eten zonder kunstmatige toevoegingen bereikt inmiddels via de baasjes soms ook hun huisdieren. Hoewel dat praktisch lijkt - de helft minder poep opruimen - is het de vraag of een 'biologisch, holistisch of natuurlijk' hondenvoer dat je ook zelf zou kunnen eten, ook goed is voor de gezondheid van de hond. "Het enige dat we nu weten is dat de verteerbaarheid beter is." Of een hond er langer van leeft of bepaalde ziektes niet krijgt, is volgens de wetenschappers nog niet bekend. Het risico bestaat dat 'ons' eten niet de juiste balans van eiwitten en vitamines voor de hond bevat. Brokjes zijn immers speciaal ontworpen voor onze gezelschapsdieren.

Dogs poop less if they eat human-grade food, but it may not be better for their health, say experts, 3 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Gert van der Hoek
  • #1
  • 3 jan '23
  • 17:01

Dat snap ik wel: de standaard honden - (en katten) brokken zijn meuk. Echt hondenvoer is vlees/pens, enz. Dan poepen ze ook veel en veel minder.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.