Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
24
Fotocredits: Mark van den Oever, Omroep Brabant/Kees Klomp

FlashHolocaust niet aan tafel bij regering

Dat heeft de Farmers Defence Force dan toch maar mooi bereikt.

Forum en PVV: geen probleem dat FDF Holocaust bagatelliseert, 20 dec 2019
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
 • #24
 • 23 dec '19
 • 15:43

#23 Volgens mij denken we er wel hetzelfde over maar aangezien dit topic erover gaat wilde ik toch even het punt maken dat hoewel vd Oever beter andere argumenten had kunnen gebruiken om z'n unt te maken een gedeelte van de geschokte reageerders daarop wel behoorlijk boter op z'n hoofd heeft.

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
 • #23
 • 23 dec '19
 • 13:24

Nou, nog één keertje dan Peter en Van Ginkel, niet arme Calimero roepen, het is hier al tig keer gezegd, niemand zou zich moeten bedienen van dit soort vergelijkingen. En jullie hebben gelijk, dat geldt ook voor stichting Varkens in nood. Kwestie van fatsoen, niet van de rechter.
Frits Barend vatte het enige tijd geleden mooi samen.

Peter van Kempen
Peter van Kempen gepensioneerd contract manager, nu fauna beheer adviseur
 • #22
 • 23 dec '19
 • 10:16

Elkaar veroordelen is makkelijk, stelt je hoger en vergroot de verschillen in plaats van die te verkleinen, zeker door dit initiatief van de PvdA.
Juridisch vaststellen wat nu concreet de uitspraak bevatte, dat is een geheel andere zaak.
Zo gaat het ook hier in deze uitspraak, als het "gesundes volksempfinden" niet als maatstaf geldt. .
Woorden, die sec op dat moment uitgesproken zijn, worden niet zo besproken, maar de eigen interpretatie en moraal, die zogenaamd heel hoog is, wordt uitgedragen om het contrast met degene tegen wie men zich keert te vergroten.
Ga er wel van uit dat we de PvdA, behalve met FDF, niet meer zien praten met stichting Varkens in Nood, dat wel.

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
 • #21
 • 23 dec '19
 • 9:35

Jarenlang wordt de veehouderij op grote schaal vergeleken met concentratiekampen en boeren worden uitgemaakt voor kampbeulen, maar pas als een actievoerende boer de sterk selectief op boeren gerichte aanpak van het stikstofbeleid vergelijkt met de manier waarop de nazi's de joden als zondebok gebruikten wordt er meteen aan de rem getrokken. Natuurlijk is wat er met de Joden gebeurd is veel erger maar als ze dat zo raakt had er al veel eerder moeten worden opgetreden.
als voorbeeld onderstaande link van een gerechtelijke uitspraak.
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2000:AA8696

Jos Hugense
Jos Hugense levensmiddelenproductie
 • #20
 • 23 dec '19
 • 1:01

Arend, juist moreel trek ik een streep. Dat heeft niets met morele superioriteit te maken, het heeft te maken met wat je persoonlijk wel en niet accepteert. En dan vind ik de uitspraken zelf niet eens het belangrijkste, dat gebeurt zo vaak in een onbewaakt moment. Het gaat om de serieuze volharding achteraf in het geloof dat de vergelijking op gaat. Niet alleen door de spreker zelf, maar ook door anderen. Achtergrond en uitleg zijn voor mij in dit soort bijzondere gevallen niet nodig, het is voor mij gewoonweg niet acceptabel. Datzelfde heb ik overigens gezegd bij de uitlatingen van Roos Vonk, kun je nalezen op Foodlog.

En je hebt gelijk, de moraal verandert met het verstrijken van de jaren. Maar je hebt misschien het artikel in Trouw gezien dat ik en Dick eerder linkten. Het gaat over massaal vermoorde mensen waarvan nabestaanden in de eerste lijn deel uitmaken van deze samenleving. Daarom is een duidelijk standpunt voor mij vanzelfsprekend. Er zijn in mijn ogen geen verzachtende omstandigheden mogelijk. Kwestie van moraal.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.