FlashHitte maakt werken onmogelijk

Dakdekkers, bijvoorbeeld, hielden het in Nederland vorige week al voor gezien. Ze kwamen van de daken af. Het was te heet om te werken. Een VN-rapport voorspelt dat het wereldwijd erger wordt met die hitte, maar ook dat er dan meer dagen zijn dat er vooral buiten niet gewerkt kan worden. De armste bevolkingsgroepen in de wereld zullen er het eerst en het meest onder zullen lijden. Ze werken het meest buiten.

NOS - Veel arbeidsuren verloren door hittestress als gevolg van klimaatverandering, 2 jul 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer tuinman met biodiversiteit
  • #1
  • 2 jul '19
  • 16:30

In het rapport staat ook dat de landbouw harde klappen zal krijgen. Ik kan het hier in ZW-Frankrijk al goed zien. Tarwe ed zijn veel te snel gedroogd, zeg maar gebakken, de mais staat te verpieteren, en de zonnebloemen, die een goede start hadden, beginnen, nu ze in knop komen, al slap te staan. De eerste 'canicule' is net voorbij, alles oogt nog groen, maar de temperaturen dalen niet echt. Er moet dus weer gesproeid worden, maar het water is alweer op rantsoen. De graanschuur heeft klappen gehad, zelfs in centrale delen werd 40°C gemeten, op zijn minst series van 38°C+.
En ja, werken bij een 'canicule' gaat eigenlijk alleen 'snachts en 'sochtends.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.