0
Fotocredits: 'Klein meisje is aan het eten', hoteleuropalubin via pixabay

Flash Gezondheid‘Het uur na de kinderopvang het minst gezond’

Kinderen eten ná de kinderopvang vaak ongezonde tussendoortjes. Althans, dat laat een Amerikaans onderzoek zien, schrijft de Washington Post.

Heb je het over de avondspits, dan hebben ouders van jonge kinderen het niet alleen over de files, maar juist over de drukte thuis. Zelf moe, kinderen moe. Stress, tijdnood, troosten en honger. Vaak nog een tandje erger als kinderen de hele dag op de opvang zijn geweest. Het blijkt voor veel Amerikaanse ouders hét recept om snelle ongezonde snacks aan kinderen te geven. Tussen de kinderopvang en thuis kregen kinderen vooral toegevoegde suikers, snacks en gezoete dranken binnen.

Het 'overgangsuur' bleek het ongezondste uur van de dag. De Amerikaanse kinderen consumeerden dan 22% van hun dagelijkse hoeveelheid toegevoegde suikers. Het uur is goed voor ongeveer een derde van de zoete en zoute snacks die de kinderen aten, vaak tijdens de autorit naar huis.

Maar ... het moment biedt een kans om juist gezonde eetgewoontes te stimuleren, zeggen de onderzoekers. Zoals het geven van groentesnacks of fruit. Net als bij de kinderopvang van de schrijver dezes: haar kinderen kiezen met smaak een appel uit de mand die aan het einde van de dag klaar staat bij de deur van de opvang. Prima zoethoudertje.

Washington Post - Access Denied, 17 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.