0
Fotocredits: 'Punch Tavern Fleet Street', Tony Hisgett

Flash VoedselketenHeineken ziet kans in lokale Britse pubs voor thuiswerkers

Tientallen miljoenen gaat Heineken investeren in honderden van zijn Britse pubs. Het is een teken van het oplevend vertrouwen in de Britse bier- en pubsector, nu de pubverkopen voorzichtig aan weer beginnen op te lopen nadat consumenten sinds het einde van de coronapandemie en de daaropvolgende kosten-van-levensonderhoudscrisis minder geld uitgaven in pubs en bars dan ooit tevoren, aldus het FD.

De komende jaren gaat Heineken jaarlijks £39 miljoen (€45,5 miljoen) investeren om daarmee ruim 600 pubs te renoveren en 62 pubs te heropenen die de afgelopen jaren zijn gesloten.

De Britse pubindustrie heeft zware tijden achter de rug. Tijdens de Covid-pandemie en daarna sloten veel pubs vanwege de economische druk en veranderend consumentengedrag. Tussen 2021 en 2023 ging het om 500 pubs per jaar.

Heineken, eigenaar van de Star Pubs & Bars-keten, had in 2019 nog 2.700 pubs. Nu zijn het er 2.400. In heel Groot-Brittannië zijn er van de 47.200 pubs in 2019, in 2023 nog 45.350 over, aldus de BBC.

Heineken gelooft weer helemaal in het lange termijnperspectief van pubs in het Verenigd Koninkrijk. Toch is er wel iets veranderd. De brouwer renoveert en heropent selectief: vooral pubs in voorstedelijke gebieden kunnen een opknapbeurt verwachten. Om tegemoet te komen aan de veranderende werkgewoonten - meer thuiswerken, minder forenzen - en de behoefte aan een sociale 'wijkfunctie' zet Heineken in op aantrekkelijke lokale pubs. Met grotere keukens, 'subtiele zonering' met scheidingswanden en verbetering van de buitenruimte, zodat verschillende activiteiten mogelijk zijn zonder dat bezoekers elkaar storen.

BBC - Heineken £39m investment to reopen more than 60 closed UK pubs, 8 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.