1

Flash‘Haaien eten geen mensen’

"Mensen staan niet op het menu van haaien." Tot die conclusie komen onderzoekers van de Universiteit van Miami. Zij wilden weten of haaien drukbezochte en drukbevaren kustgebieden mijden, zoals ook landroofdieren de neiging hebben uit de buurt van stedelijke gebieden te blijven. Toch blijken badgasten en motorbootjes haaien niet af te schrikken.

Een aantal Miamese haaien werd uitgerust met zendertjes om hun zwemroutes in kaart te brengen. De haaien bleken gewoon op en neer langs de kust te zwemmen en zwemmers te tolereren. Op dronebeelden is zelfs te zien dat haaien vlak naast mensen zwemmen. Niets om je zenuwachtig over te maken, zeggen de onderzoekers. Wel kun je maar beter uit de buurt van vissers blijven. Die werken immers met aas en dan kunnen haaien zich vergissen. Je moet ook geen glimmende juwelen dragen. Een haai zou dat kunnen aanzien voor een eetbare vis. Toch doden haaien af en toe een mens. Louter per vergissing dus.

Spiegel - Haie: »Menschen stehen nicht auf der Speisekarte von Haien« - neue Studie aus den USA, 1 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.