1
Fotocredits: Eigenaar Clemens Tönnies van de gelijknamige slachterij, Susanne Freitag/Tönnies Holding

Flash‘Grootste slachter EU te koop’

Dat zeggen geruchten. Het gaat om Tönnies, de grootste varkensslachter van Europa. Reden? Niet de kwakkelende Duitse markt die door de varkenspest exportvolume zelf moet zien in te slikken, maar ruzie. Tönnies is een familiebedrijf. Zoon Robert van oprichter Bernd heeft ruzie met oom Clemens. De eerste heeft 50% van de aandelen, diens oom 45% en de zoon van oom de resterende 5, Omdat ze echt niet meer met elkaar door één deur kunnen, staat de tent volgens de geruchten nu te koop. In 2019 boekte hun bedrijf €7,3 miljard omzet. De kopers zullen waarschijnlijk uit China en Zuid- of Noord-Amerika komen. Nou ja, wij Europeanen willen toch vleesminderen.

Handelsblatt - Fleischverarbeitung: Möglicher Milliardendeal: Tönnies-Familie will offenbar ihren Betrieb verkaufen, 19 mrt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #1
  • 19 mrt '21
  • 14:55

Blufpoker. Het deel van de oom zal wel te duur zijn voor Clemens en die zegt dan koop jij me maar uit voor dat geld per aandeel.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.