0
Fotocredits: 'Groene Michelinsterren', screenshot, Michelin

Flash Dagelijkse KostGroene Michelin-ster trekt extra klanten

Nederland kreeg er vier nieuwe 'groene' Michelinsterren bij dit jaar. In totaal staat het aantal groene sterren in ons land nu op 15.

Volgens Michelin onderscheidt de groene ster 'chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst'. Het zijn gastronomische koplopers die ecologisch verantwoord werken, schreven we vorig jaar. Michelin noemt hen inmiddels 'boegbeelden van een duurzame gastronomie'.

De bekroonde chefs zijn er nuchter over. "We gooien termen als duurzaam, lokaal en groen in de blender," zegt groene ster-chef Jord Coree in Change.inc. Seizoensproducten, eigen moestuinen, 'plant to plate', wildplukken, lokaal, fermenteren en nauwe samenwerking met vissers en jagers passeren de revue. Of, zoals Jonnie Boer zegt: "Vroeger gingen chefs alles in Frankrijk halen, maar we hebben in Nederland gewoon echt mooi spul.”

Een rode ster is prima natuurlijk, maar een groene gaat over wat er écht toe doet, zei groene ster-chef Luc Kusters vorig jaar. Ook een groene ster heeft commercieel effect. Er komen gewoon extra klanten op af, bijvoorbeeld van bedrijven die zich ook op duurzaamheid voorstaan.

Groene Michelinsterren: hoe geven restaurants invulling aan duurzame gastronomie? | Change Inc., 1 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.