4
Fotocredits: 'Recreatief watergebruik', sevenpixx via Pixabay

FlashGroene gazonnetjes illegaal in Las Vegas

In Las Vegas (Spaans voor 'de weilanden') mogen inwoners per direct alleen nog maar 'functioneel' water sproeien: op begraafplaatsen en op sportvelden bijvoorbeeld. Groene gazonnetjes zijn binnenkort simpelweg verboden. De staat Nevada, waar Las Vegas in ligt, heeft een wet aangenomen om 'puur esthetisch' gras te verwijderen. Een adviescomité gaat de komende jaren in kaart brengen welke gazonnetjes het betreft. Volgens de Southern Nevada Water Authority gaat het om 1.618 hectare gazon en scheelt de maatregel jaarlijks bijna 38 miljard liter water. Nevada, een van de droogste (half)woestijnstaten van de VS, kampt al jaren met droogte. De belangrijkste waterbron voor de staat is Lake Mead, maar de hoeveelheid water in het meer slinkt al tientallen jaren. Het zal in 2023 naar verwachting geslonken zijn tot een kwart van de oorspronkelijke grootte. Kunstmatig aangelegd en bewaterd groen in de woestijn behoort tot de verleden tijd. Voor droge streken is een grassoort beschikbaar die geen water kost: kunstgras. In landen rond de Middellandse Zee begint het al heel gewoon te worden in tuinen. Je koopt het er aan de rol.

Independent - Grassy lawns banned in Las Vegas to conserve water under one-of-a-kind state law, 8 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #4
  • 9 mei '22
  • 18:35

Vanuit de omgeving van Made, Die Meede, de stadweide van Geertruidenberg hebben we wel behoefte aan een straat vergelijkbaar met The Strip, maar ook hier rond Made is het vnl. zandgrond en wij weten dan bij 100' F (37'C) dan je geen groen gras zal hebben en dat dat eigenlijk daar kansloos is.

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #3
  • 9 mei '22
  • 9:27

Waarom moet dat 'esthetische gras' dan meteen weg? Wij sproeien ons gras nooit. Als het heet/droog is, dan wordt het geel, maar na een buitje wordt het vanzelf weer groen.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 8 mei '22
  • 17:17

Kunstgras raakt hier ook al ingeburgerd (Twente). Geen last meer van regenwormen, madeliefjes, insecten, merels, mussen, niet meer maaien, chemisch te reinigen en geeft ook nog eens extra PFAS aan je tuingrond.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.