2
Fotocredits: 'Bakpapier', Pixnio

FlashGifvrij bakpapier

Het laagje dat bakpapier zo lekker glad, vetvrij en anti-kleef maakt, kan PFAS bevatten. Dat zijn chemische stofjes die het moderne huishouden makkelijk en veilig maken, maar voor het milieu en mogelijk ook de gezondheid erg slecht zijn. Ze breken namelijk niet af. Of je bakpapier PFAS bevat kun je aan de ingrediëntenlijst op de verpakking niet aflezen. Die staat er niet op. Volgens producent Toppits is het in Nederland verkochte bakpapier PFAS-vrij. Vertrouw je het toch niet meer? Kies dan voor aluminiumfolie (maar niet met zure of zoute producten), een siliconen bakmat (niet gebruiken boven de 250 graden) of smeer je bakplaat gewoon in met olie, en boen die na gebruik weer schoon.

AD - Dit is waarom je moet oppassen met het gebruik van bakpapier, 21 apr 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 22 apr '21
  • 12:54

Ook 'vetvrij papier' en kartonnen koffiebekertjes zijn niet vanzelf waterdicht. Als je het nieuwe vetvrij papier (van mijn kaasboer) scheurt en van dichtbij bekijkt, dan is het zeer dun geplastificeerd. Geeft niet want het wordt niet verhit, maar weggooi bekertjes waar hete dranken in worden gedaan?

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 22 apr '21
  • 8:34

Is het ook kankerverwekkend Perfluoroctaanzuur (PFOA) vrij?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.