0
Fotocredits: Lunchables, Adam Lederer

Flash Dagelijkse KostGezonde Kraft Heinz-topman zondigt met eigen snacks

Carlos Abrams-Rivera, CEO van Kraft Heinz, eet en leeft gezond. Dat vertelt hij in gesprek met The Wall Street Journal.

Abrams-Rivera eet volgens de principes van het mediterrane dieet en beperkt zijn maaltijden tot twee per dag tussen 11 en 7 uur; hij doet aan intermittent fasting. Hij sport zes dagen per week en is verslingerd aan de Netflix-serie 'Live to 100: Secrets of the Blue Zones'.

De eetgewoonten van de CEO lijken haaks te staan op zijn positie als topman van een van de grootste voedselverwerkende bedrijven ter wereld, dat zijn omzet en beurswaarde verdient met ultraprocessed foods.

Dat neemt niet weg dat Kraft Heinz klanten gezondere opties wil bieden, zegt Abrams-Rivera. Minder zout en suiker in de Heinz Ketchup bijvoorbeeld. Maar dat kost tijd, waarschuwt hij in Business Insider. "Het is niet iets van één jaar, het is niet iets van één moment. Je moet consumenten meenemen op deze reis."

Het streven om de producten van Kraft Heinz gezonder te maken, blijkt ook bijvoorbeeld uit de aanpassing van de ingrediënten van de beroemde 'Lunchables'-snacks om deze 'snackboxen' in aanmerking te laten komen voor het Amerikaanse National School Lunch Program. Extra kwalijk, nu ConsumerReports ontdekte dat enkele versies van de kaassnacks lood en cadmium bevatten, en nogal zout zijn.

Abrams-Rivera eet gezond, maar als hij zondigt doet hij dat wel met producten uit zijn fabrieken. Met, jawel, verschillende Lunchables en zeker één ijsje per week.

Kraft Heinz's CEO has a clean-eating lifestyle at odds with all that processed food ? but he insists it shares his health mission, 29 apr 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.