2
Fotocredits: 'Beyond Burger verpakking', Foodlog media

FlashGeen moord, geen burger

Over twee weken stemt het Europese Parlement over een verbod op ‘vleesnamen’ voor vegetarische producten. De vleessector vindt namen van vleesvervangers misleidend. Nepmelk van haver of soja mag geen melck heten. Vegagehakt geen gehackt en kipfiletblokjes geen kipstuckjes. Ze doen er alles aan om het Parlement te overtuigen van hun gelijk. Lubach neemt hun gedoe op de hak en introduceert de slogan: 'You have to murder to call it a burger!'

YouTube , 4 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arnold van Woerkom
Arnold van Woerkom Land- en tuinbouw
  • #2
  • 6 okt '20
  • 11:41

Omdat u de vraag stelt.

Wat hier uit spreekt is dat er maar twee dingen belangrijk zijn.
1 spelen op de emotie of anders gezegd misbruik maken van het emotionele gevoelens bij sommige, onvoldoende kennis van zaken hebbende, burgers.
2 Alle mogelijkheden benutten vanuit onkunde, ook die argumenten die u en mijn gezondheid schaden, ook die van onze kinderen en kleinkinderen, om business voor de aandeelhouders te genereren.

Uit alle discussies, ook hier op Foodlog, blijkt dat men niet meer weet wat ons lichaam aan voedingstoffen nodig heeft. Hoe die voedingstoffen tot ons behoren te komen, anders gezegd via welke methode geproduceerd.

Maar ook WAAROM we divers moeten consumeren.

We zijn totaal verdwaald en discuteren over de verkeerde zaken als het over voedsel en onze gezondheid gaat. We kunnen veel leren door te kijken en te analyseren wat er in de bleu zones gebeurd. Hoe duidelijk wil je het hebben? Of sluiten we, omdat we ons gelijk willen halen, gemakshalve onze ogen voor die ontwikkelingen?

Nog iets anders: Wanner is doden om leven te genereren hetzelfde als moorden?
In de natuur leeft leven met elkaar en van elkaar, als je dat niet meer snapt ben je ver van de natuur.
Als je dat natuurlijk gedrag respectvol hanteert, wie kan daar tegen zijn.
Wie zijn wij om dat te veroordelen, gaan wij mensen wel op een natuurlijke, respectvolle, manier met elkaar om? Of zijn we te ver van de natuur af komen te staan, en hoe gaan we dat herstellen?

Ik steek op mijn knietjes op dit moment aardappelen uit de grond, als ik zie hoe onze bodem leeft hoe mooi ik daarvan de vruchten van de aarde voor u mag oogsten, kan ik me nog verwonderen.
Zonder mechanisch de grond te verkrachten hem , o.a. ook het bodemleven, faciliteer met goede natuurlijke stoffen zie hoe de natuur zijn werk doet, wil ik dat natuurlijke gevoel graag delen omdat het me goed doet.

Frank Luttels
Frank Luttels Food- en agri-economie
  • #1
  • 6 okt '20
  • 7:08

Een paar maanden geleden zij een topman van Unilever nog bij BNR, als we het nog maar een jaartje of 2-3 redden met die vleesnamen, dan hebben we voldoende marktaandeel opgebouwd om zonder verder te gaan.
Was een volledig marketing gedreven benadering bij hun, andere argumenten zoals un over en weer gebruikt worden, interesseerde hun duidelijk niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.