0
Fotocredits: 'Marqt', Franklin Heijnen

Flash‘Geen derving’

Chef-kok Jochem Loots kookt in zijn keuken 1.200 tot 1.800 maaltijden per dag. Voor de klanten van Marqt en Ekoplaza. Bijzonder: hij heeft geen derving. Dat zegt hij tenminste. Derving is in retailland de term voor inkoop die niet via de kassa het pand verlaat. Puur verlies toch. Hij koopt zijn ingrediënten in bij groothandel Udea die ook de eigenaar is van de twee winkelmerken. Op de gewenste maat voorgesneden, want bij zulke hoeveelheden "is zelf snijden geen optie". En alles wat hij in huis heeft, maakt hij klaar om verkocht te worden in Marqt en Ekoplaza. Maar de echte vraag is natuurlijk: wordt daar nooit een maaltijd niet verkocht?

LMK - Marqt: ?In onze keuken vindt geen derving plaats?, 2 okt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.