0
Fotocredits: 'Wapperende vlaggen EC', Berlaymontgebouw Brussel Leandro's World Tour

Flash PerspectiefGebroken beloften kun je niet eten, zeggen Consumentenbonden

Ondanks de verrechtsing die vermoedelijk ook de komende verkiezingen voor het Europese Parlement zal treffen, toont de BEUC, de koepel van Europese Consumentenbonden zich radicaal progressief tegenover Europese Commissie. In samenwerking met een drietal andere organisaties projecteerde de vertegenwoordigers van de Europese consument scherpe teksten op het Berlaymontgebouw in Brussel waar de Commissie huist.

Op LinkedIn schreef de BEUC het volgende:

In 2020 beloofde de Europese Commissie kritische maatregelen te nemen om onze falende voedselsystemen aan te pakken, waaronder een Kaderwet voor Duurzame Voedselsystemen en een volledige herziening van de wetgeving rond dierenwelzijn.

Tot nu toe heeft de Commissie deze beloften niet waargemaakt. Met de #AgriOutlook conferentie die vandaag plaatsvindt - waar besluitvormers samenkomen om de toekomst van landbouw en voedselsystemen in de EU te bespreken - willen wij weten waarom.

BEUC heeft afgelopen zondag samen met de Eurogroup for Animals, de Europese Alliantie voor Volksgezondheid (EPHA) en het Europees Milieubureau de Commissie opgeroepen om hun toezeggingen na te komen. Dit deden ze door letterlijk een licht te werpen op de zijgevel van het Berlaymontgebouw. Ze benadrukten hoe het aanpakken van deze verwaarloosde beleidsmaatregelen een geweldige stap zou zijn in het aanpakken van de onderling verbonden klimaat-, natuur- en gezondheidscrises die verbonden zijn aan ons gebroken voedselsysteem.

We hebben nu verandering nodig - geen verdere vertragingen. Uiteindelijk kunnen we geen gebroken beloften eten.

Linkedin , 8 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.