2
Fotocredits: 'Delicious roasted chicken with vegetables', Tim Douglas via Pexels

FlashGebraden kip voor wie een man wil

‘Liefde gaat door de maag’. Nog steeds vindt een meerderheid van de Nederlanders het een afknapper als zijn of haar (mogelijke) partner geen ster in de keuken is. Valentijnsmenu’s in restaurants presenteren gerechten als oesters, truffels, kreeft, ossenhaas en chocoladedesserts die romantiek zouden aanwakkeren. Nederlanders zien echter pasta als het beste liefdesgerecht om je Valentijnsdiner te laten slagen.

Het ultieme romantische gerecht zien we over het hoofd. Dat is - volgens The Washington Post - een met zorg gebraden kip door zijn goudbruine korst en bedwelmende geur. Rooster jij de perfecte sexy kip? Dan zit de rest wel snor.

De magische vogel schittert in tal van romantische verhalen, anekdotes en natuurlijk dito recepten. Zoals de ‘verlovingskip’, met de Britse prins Harry als recent voorbeeld. De hertog van Sussex ging op z’n knieën terwijl Meghan Markle kip roosterde.

Dan heb je ook nog de ‘Marry Me Chicken’. Geen geroosterde kip, maar wel eentje in een romige saus die perfect samengaat met pasta. Een gouden combi die volgens de verhalen mannen spontaan op hun knieën doet gaan.

@themidnightsoaper #recipe #chicken #easyrecipe #pasta #dish #easy #delicious #italian #cooking #foryou ♬ original sound - The midnight Soaper

Washington Post - Access Denied, 13 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
  • #2
  • 17 feb '23
  • 12:45

Een hele geroosterde kip uit de oven, word ik wel vrolijk van. De Marry Me Chicken in het filmpje, is voor mensen zonder smaak en die niet kunnen koken. Het commentaar en de achterlijke muziek maken het nog erger.

Jos Koning
Jos Koning socioloog en musicus
  • #1
  • 14 feb '23
  • 12:46

Ik zou waarschijnlijk nu single zijn, als ik het met kip geprobeerd had.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.