FlashFranstalige wilde zwijnen in België zijn ziek

In de Franstalige Belgische provincie Luxemburg is bijna één op de drie wilde zwijnen besmet met Afrikaanse varkenspest (AVP). Daarom worden de dieren bejaagd. Bij 694 van de 1.946 kadavers werd het virus aangetroffen. Omdat er bij een wild zwijn buiten de bewakingszone AVP is vastgesteld, zijn de 'beperkingszones' opnieuw naar het noorden uitgebreid. Nederland is nog niet bereikt, maar weer een stapje dichterbij gekomen.

PigBusiness - Eeen derde van Waalse wilde zwijnen besmet met AVP | Pigbusiness.nl - Nieuws voor varkenshouders, 21 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #2
  • 26 apr '19
  • 15:35

Even leek het rustig, met de varkenspest in de Belgische provincie Luxemburg. Maar vorige week zijn er toch weer 25 nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest vastgesteld, schrijft Boerderij. In de eerste weken van 2019 werden soms wel 60 besmette dieren per week aangetroffen.

In totaal zijn er nu 765 positieve dieren aan de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) gemeld, sinds de eerste uitbraken in september 2018.

Het 'goede' nieuws: de meeste gevallen werden in het hart van het observatiegebied gevonden, niet daarbuiten.

Eric-Jan Hoogendijk
  • #1
  • 22 mrt '19
  • 9:20

Verdorie, nu ook al een taalscheiding onder de everzwijnen.

Zal je altijd zien dat zo'n Franstalig zwijn op Vlaams grondgebied komt, wordt aangesproken door een koddebeier "Halt u bent aangehouden", niet begrijpend een poging doet er tussenuit te knijpen, en met een perfect laag bladschot wordt neergehaald.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.