3

FlashFestivalpoep in de aanbieding

Het is een plan. Poep van festivalgangers verzamelen en als ‘droge fractie’ verwerken tot mest voor de landbouw. Volkomen logisch in deze tijd van hergebruik en kringlooplandbouw (het stokpaardje van onze minister van landbouw). Maar de initiatiefnemer die de poep vergaren wil, zoekt nog een verwerker. Ook moet hij wijs zien te worden uit de regelgeving omtrent wat wel en niet mag met mensenpoep die allerlei vervuiling (bijv. van medicijnen) kan bevatten. Pies wordt apart gehouden.

Boerderij - Gezocht: verwerker van mensenmest, 27 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #3
  • 28 feb '20
  • 16:22

Als ex-subsidioloog nog steeds in innovatieve groene blaadjes geïnteresseerd. Een handige kennis van me organiseert al jaren met EU subsidie bijeenkomsten in la bella Italia waarin jongeren worden gevormd in weerbaarheid. Zo krijgen de deelnemers yogales en moeten ze zelf van hun onderkomen naar het vormingscentrum 350 meter verderop zien te komen. Worden ze sterk van. Die kennis van me heeft de laatste tijd nogal wat annuleringen gekregen voor zijn weerbaarheidstraining in Italië...
Een subsidieaanvraag voor de ontwikkeling van een hausmacher desinfectiegel lijkt me momenteel kansrijker.

Hans Pollemans
  • #2
  • 28 feb '20
  • 11:51

“Hij probeert in overleg met overheid en RIVM duidelijkheid te krijgen over bijvoorbeeld de toegestane gehaltes aan residuen van medicijnen en drugs in de mest.”

Beetje naïef…of niet ? (*)
Dat van die medicijnen onder jongeren en zeker zal wel meevallen, en drugs ook, mits het de EO-jongerendag betreft, maar de exorbitante gebruik van drugs (mix van xtc, coke, lsd en alle andere chemische fun- & pep-seks-speed-troep) op festivals lijkt me minder mogelijkheden bieden.
Maar misschien verschaft de mest werkgelegenheid voor het kweken van betere kwaliteit paddo’s in onze beruchte drugshoofdstad van de Europa ?

(*) Leuk initiatief. Ik denk dat ik ook eens een subsidiebedrijfje ('Greenpol Consultancy') ga oprichten. Je kunt het zo gek niet bedeken, - als er een groen labeltje aan hangt -, of er valt geld te harken...
Tot in Brussel toe.
En ik ben er achter gekomen (in Zeeland), dat overheden geen progressie meten, laat staan analyseren waarom het 'helaas' niet lukte. Het is toch maar overheidsgeld..
Ik schat dat in Zeeland in de periode 2007-2020 tussen de 50 en 80 miljoen € uitgaf aan projecten waar je nooit meer van hoorde.
Tot en met het maken van biologsche verf van bietenbladeren...

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 28 feb '20
  • 6:30

Van drijfmest tot brandstof. Waar is dit idee uit de 80er jaren eigenlijk gebleven?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.