0
Fotocredits: ‘McDonald’s’, maxpixel.freegreatpicture.com

Flash GezondheidFastfood is voor Amerikanen een luxe geworden

Fastfood was decennialang een snelle, goedkope en handige manier voor Amerikanen met weinig budget om betaalbaar te eten. Inmiddels vindt bijna 80% van de Amerikanen dat fastfood een luxeproduct is geworden. Dat blijkt uit een survey onder 2.000 Amerikanen.

Inflatie heeft de prijzen van fastfood flink opgedreven. Dat heeft tot gevolg dat 62% van de Amerikanen minder fastfood eet dan voorheen. Voor met name Amerikanen met lage inkomens is fastfood inmiddels een luxeproduct geworden (71%), maar ook Amerikanen met een hoog inkomen zeggen minder fastfood te eten (52%).

Hoewel 67% van de Amerikanen vindt dat fastfood goedkoper zou moeten zijn dan een maaltijd thuis, zegt 75% dat dat niet het geval is. Verder zegt bijna de helft (46%) dat fastfoodrestaurants even duur zijn als plaatselijke restaurants. Als de Amerikanen voor een snelle, makkelijke hap gaan, zegt 56% inmiddels thuis te koken.

Fastfoodketens merken de terugloop in klanten natuurlijk ook. Ze doen alles wat in hun macht ligt om de klanten terug te krijgen. Zo lanceerde McDonald’s een speciaal $5 menu en kwam Wendy’s met een $3 ontbijtdeal. Toch denkt de CEO van fastfoodketens Carl’s Jr en Hardee’s dat “middelmatig presterende” restaurants zullen verdwijnen, aldus de Independent.

Independent - Nearly 80% of Americans say fast food is now a luxury because it?s so expensive, 31 mei 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.