0

FlashFake of niet, Bonduelle wordt gecancelled

"De groep Bonduelle ontkent de informatie die over haar is verspreid op Russische sociale netwerken." Met deze officiële ontkenning hoopte de Franse groenteconservenfabrikant alle recente ophef rondom het bedrijf in de kiem te smoren.

Bonduelle is een van de weinige Europese bedrijven die de productie in Rusland niet stopzette na de invasie. Naar eigen zeggen om de toegang van de bevolking tot levensmiddelen in Rusland en de buurlanden te waarborgen.

De recente ophef volgt na berichten dat de Franse fabrikant groenten in blik zou leveren aan Russische soldaten aan het front. De Russische directeur zou de soldaten bovendien "een snelle overwinning" hebben toegewenst. Zo'n 10.000 Russen zouden de kerstpakketten met onder meer conserven van Bonduelle hebben gekregen, volgens het nieuwskanaal Yartsevo Live.

Fake news, volgens Bonduelle. Het bedrijf ontkent de aantijgingen zelfs met klem. De fabrikant stelt dat ze kerstpakketten heeft geleverd aan minderbedeelden in Rusland, maar niet aan Russische soldaten. Of de conservenfabrikant erin is geluisd of niet, de link tussen Bonduelle en Rusland is gelegd. De publieke opinie dat het bedrijf zich moet terugtrekken uit Rusland of anders een boycot verdient is er alleen maar groter door geworden.

De Tijd - 403 Blocked , 6 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.