0
Fotocredits: Biobrandstof uit algen, Honeywell, Wikimedia Commons CC BY SA 3.0

FlashExxonMobil trekt zich terug uit algen

Meer dan 10 jaar lang liet ExxonMobil zich voorstaan op zijn investeringen om biobrandstoffen uit algen te willen maken. Alleen al op de Amerikaanse televisie gaf het olie- en gasbedrijf meer dan $60 miljoen uit aan advertenties voor zijn 'groene' activiteiten. ExxonMobil maakte ook filmpjes op sociale media waarin algenolie werd neergezet als veelbelovende biobrandstof.

Maar niet langer. ExxonMobil is uit het Californische Viridos gestapt, het bedrijf dat aan biobrandstoffen uit algen werkte. Algen zó veel olie laten produceren dat ze kunnen concurreren met andere brandstoffen, wil nog maar niet lukken, ondanks dat Viridos de concentratie van bruikbare oliën sinds 2020 wist te verdubbelen.

Mocht iemand denken dat ExxonMobil met z'n algen aan het 'greenwashen' was, dan wijst ExxonMobil er tegen Bloomberg fijntjes op dat het bedrijf "$350 miljoen in de algenbrandstof heeft gestoken en dat de technologie daarmee verder is gebracht dan ooit," aldus de Volkskrant. Waarom ExxonMobil de stop uit de algenbiobrandstof trekt, is niet duidelijk. Aan het geld zal het niet liggen: vorig boekte het olie- en gasbedrijf nog een recordwinst van $56 miljard.

de Volkskrant - ExxonMobil stapt uit biobrandstofbedrijf waarmee het jarenlang zijn ?groene? activiteiten aanprees, 14 feb 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.