0
Fotocredits: Heldere eiwitdranken, Arla

Flash Dagelijkse KostEiwitwaters voor iedereen

Na 'vitaminwater' is er nu het eiwitwater. Niet alleen (top)sporters hebben eiwitpoeders tot onderdeel van hun dagelijkse routine gemaakt, ook andere gezondheidsbewuste shoppers hebben de eiwitpoeders ontdekt. Volgens Arla Food Ingredients drinkt meer dan 20% van de consumenten die niet tot de (top)sporterscategorie behoort, toch ook minstens één keer per week een poederdrank.

Best gek dus, zegt Thomas Andersen van Arla Food Ingredients in NutritionInsight, dat er in het segment sportvoeding al jarenlang weinig tot geen innovatie is geweest. De klok op het winkelschap slaat standaard standaard eiwitpoeders.

Daar ziet Arla een kans in. Het bedrijf gooit het over een andere boeg en komt met 3 nieuwe, kant-en-klare heldere poeders. Voor eiwitwaters.

Het naar meloen smakende Go Premium is bedoeld voor consumenten die na een training hun spieren weer op willen bouwen. Met 43% meer leucine - het aminozuur dat de spiereiwitsynthese stimuleert - is het 'veel beter' dan de standaard melkachtige weishakes uit het verleden. Het drinkt als 'water met een smaakje'.

Go Fresh mikt op consumenten met een actieve levensstijl, zoals mensen die regelmatig hardlopen of fietsen. Het is een lactosevrije 'limonadedrank'. De 'ijswatershake' Go Natural met komkommer en fruit moet bijvoorbeeld yoga-beoefenaars aanspreken en 'actieve voedingsconsumenten die natuurlijke producten willen die een gezonde levensstijl ondersteunen'. En niet te vergeten kinderen, zegt Andersen, "want het smaakt net als water met een smaakje, maar dan met een boost van wei-eiwit."

De vraag is natuurlijk: hebben we extra eiwitten nodig? Nederlanders krijgen volgens de voedselconsumptiemonitor van het RIVM meer dan voldoende eiwitten binnen. Ruim meer zelfs. Daarentegen moeten kinderen van vegan ouders oppassen. Zij hebben soms supplementen nodig als hun ouders onachtzaam zijn en niet letten op de voeding die hun kinderen in de groei nodig hebben.

Nutrition Insight - Clear choice: Arla Foods Ingredients presents personalized protein waters, 8 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.