FlashEetstokjes en brandstofbesparing

Australische onderzoekers doken in de geschiedenis van de in Azië door miljoenen mensen gebruikte eetstokjes. De eerste stokjes waren waarschijnlijk gereedschap bij het bereiden van voedsel en om in het vuur te poken. Toen werd ontdekt dat kokerij minder brandstof kost als het voedsel eerst in kleine stukjes gesneden wordt. Scheelt ook nog eens het mes op tafel en eet makkelijk weg. Overigens: in Chinese supermarkten zijn prachtige grotere stokken per twee te koop, speciaal voor keukengebruik.

AFN - The chopstick resurgence | Australian Food News, 28 jun 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #3
  • 28 jun '19
  • 20:23

Daar ben ik geweest inderdaad. Meestal aten ze langzaam. Dat zou echter vast ook snel kunnen als ze haast hebben, ze zijn (in westerse ogen) verhipte vaardig met die dingen.. Een westerling heb ik hier nog niet snel zien eten met stokjes, daar ging het mij meer om. Toen ik in China was, heb ik hoogstens een handvol dikke Chinezen gezien. Opvallend afwezig, in 2010 in elk geval in Hangzhou. Misschien omdat het daar nog niet zo westers was/is.

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #2
  • 28 jun '19
  • 19:19

Ooit in China geweest?
Ik heb er mensen met stokjes sneller zien eten dan dat ik met mes en vork zou kunnen.

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #1
  • 28 jun '19
  • 13:39

En je blijft er ook nog slank bij, want je eet trager en met kleine hapjes. Zodoende voel je eerder wanneer je eigenlijk vol bent. Schrokken lukt niet meer zo goed.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.