Geen gestuntel meer of gebruik van folie om je wrap, als het aan Amerikaanse studenten ligt. De ingenieursstudenten van de Johns Hopkins University ontwikkelden een eetbare tape: 'Tastee Tape', gemaakt van voedingsvezels en organische lijm. Eenmaal natgemaakt plakt de transparante tape (vettige) wraps, burrito's, taco's en andere deegwaren dicht.
De studenten ontrafelden de geheimen van tape en lijm en maakten eetbare tegenhangers. Ze wilden een tape uitvinden zonder merkbare structuur die transparant, kleur- en smaakloos is. Na tests met "te veel burrito's om te tellen" bleek de '50e' formulering raak. Volgens een van de net hierop afgestudeerde studenten zijn alle ingrediƫnten veilig voor consumptie. Het zou gaan om gebruikelijke voedingsadditieven en -ingrediƫnten. Het magische glutenvrije en veganistische recept blijft nog even geheim. De patentaanvraag loopt.
We could get behind this for #TacoTuesday!@JohnsHopkins students create edible tortilla tape to fix wrap problem: https://t.co/X8upQHAJth
— Johns Hopkins Carey Business School (@JHUCarey) May 17, 2022
Lees alles over reageren in de gespreksregels.