1
Fotocredits: Vvillamon

FlashEerlijke kaneel in zuivel

Yoghurt, ijs en vla met (appel en) kaneel zijn er al lang. Maar wat weinigen weten, is dat daar helemaal geen echte kaneel maar een kaneelaroma aan is toegevoegd. Kaneel in poedervorm laat zich namelijk niet makkelijk oplossen. Vier studenten voedseltechnologie van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden slaagden erin echte kaneel op te lossen in zuivel dankzij toevoeging van 'een extra ingrediënt'. Voor yoghurt (een zure omgeving) bleek een andere hulpstof nodig dan voor melk (zoet). Welke hulpstoffen het zijn, blijft nog even geheim. Daar gaat opdrachtgever Royal Polak Spice ongetwijfeld mooie dingen mee doen. De eerste gesprekken met partijen in de zuivelindustrie lopen al.

Foodholland - FoodHolland Nieuws: Kaneel kan worden verwerkt in zuivelproducten, 30 aug 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 30 aug '21
  • 21:00

Ik vraag mij af waarom kaneel ineens oplosbaar moet worden. De poeder is zo fijn dat hij zich makkelijk vermengt, wist grootmoeder ook al. Bovendien is het zichtbare poeder een bewijs dat er echte kaneel is gebruikt. Kaneelbeschuitjes zonder zichtbare kaneel ziet er niet uit.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.