Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashEendenlevers uit laboratorium

€3,5 miljoen geeft de Vlaamse overheid aan onderzoekers die hopen uit stamcellen uit eendenlever meer lever te kunnen maken zonder eend eromheen. Omdat foie gras (meestal ganzenlever) veel opbrengt en opwinding veroorzaakt, focussen onderzoekers zich in hun berichten daar op. Foie gras uit het laboratorium klinkt nog interessanter dan kweekvlees. Maar het gaat over nieuw kweekvleesonderzoek.

VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Binnenkort foie gras uit een petrischaaltje? - VILT, 17 dec 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Hans Pollemans
  • #1
  • 17 dec '19
  • 14:43

Vreemd. Ik als een paar weken terug ga, dan herinner ik me een soortgelijk onderzoek (dit ?), dat niet in het teken staat van 'foie', maar om het tekort aan levers voor transplantatiedoeleinden weg te krijgen.
En dat is andere koek....

Later bijgevoegd:
NRC artikel
"..en uiteindelijk: uit losse stamcellen (!) complete stukken lever laten groeien, inclusief galgangen, bloedvaten en steunweefsels. Luc van der Laan (1965) van het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum denkt dat het allemaal gaat gebeuren. "

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.