3
Fotocredits: Kaas van Schier, via Bureau de Wonderneming

FlashDuurzaam in plaats van lekker

Op Schiermonnikoog maken de zuivelboeren kaas met een bijzonder verhaal. Om de stikstofuitstoot op het eiland te verlagen, deden ze gezamenlijk een derde van hun koeien weg. Dat moest de biodiversiteit van het Waddeneiland verbeteren. Ze gingen kaas maken om hun melk meer op te laten leveren.

Wildpluk, Vrije Vogels en Monnikenwerk 'Van Schier' heten ze.

Die kazen kun je nu kopen, met een kaasabonnement waarbij de kaas als brievenbuspakketje arriveert. Vijfhonderd Eerlijke Kaasliefhebbers zoekt De Firma Kaas. Prachtig natuurlijk. Je moet ze kopen omdat ze duurzaam zijn volgens de campagne. Dat laat een rare smaak achter: kaas moest toch lekker zijn?

Boeren Van Schier | De Firma Kaas, 24 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Ilse Reus
Ilse Reus Redactie Foodlog
  • #3
  • 14 okt '22
  • 15:36

Duurzaam maar vooral ook lekker. Dat zijn de kazen Van Schier. Ik mocht de Wildpluk, Vrije Vogels en Monnikenwerk proeven op de 'Culiperslunch' (een jaarlijks terugkerend foodie-event). Helemaal niks mis mee: ze smaakten erg lekker!

Klaas Breeksema
  • #2
  • 26 sep '22
  • 14:56

De koppenmaker schrijft dat de kaas van Schiermonnikoog niet lekker is? Of zeggen de boeren het zelf?

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #1
  • 25 sep '22
  • 7:37

Maar grote vraag blijft? Deed het de biodiversiteit stijgen?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.