1
Fotocredits: 'Woman licking ice cream', freestockpro.com

Flash Dagelijkse KostDuurste ijsje ter wereld: €5.890

De combinatie van een extreem zeldzame truffel, een scheutje truffelolie, parmezaanse kaas en bladgoud levert het Japanse ijsmerk Cellato de Guinness World Records-titel op van duurste ijsje ter wereld.

Een bolletje van €3,20 op vakantie is er niets bij. Om het ijsje te proeven mag je 873.400 Japanse yen neerleggen, oftewel €5.890.

Het is gewoon online te bestellen.

Makers van luxueus ijs grijpen graag naar zeldzame ingrediënten en exclusieve dranken, vaak afgetopt met bladgoud. Het Japanse ijsje genaamd 'Byakuya' bevat een zeldzame witte truffel uit Italië. De robuuste geur van deze truffel zouden je mond en neus vullen, gevolgd door de complexe en fruitige smaken van Parmigiano Reggiano. De sake-droesem maakt de 'glorieuze' smaakbeleving af. Het bladgoud en de handgemaakte metalen ijslepel maken de beleving compleet.

Het duurste ijs maken was niet het enige doel van het bedrijf. Ze wilden Europese en Japanse ingrediënten samensmelten in de vorm van ijs. De volgende smaak staat ook al op de planning: een combinatie van champagne en kaviaar.

World's most expensive ice cream will cost you more than a family holiday would, 24 mei 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Marjan van Lunteren
  • #1
  • 27 mei '23
  • 9:52

Ik heb hier echt moeite mee. Zo over de top, totaal onnodig, met een groot deel van de wereldbevolking die honger lijdt. En daar dan ook nog aandacht aan schenken. Gaat mijn pet te boven.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.