1
Fotocredits: 'Strand Scheveningen', Annika de Jong/FL Media

FlashDuinen moeten kunnen groeien

De strandpaviljoens bij Noordwijk mochten, in verband met corona, ook de afgelopen winters blijven staan. Op één voorwaarde: dat ze in 2024 vier meter richting zee opschuiven. Dat is volgens het Hoogheemraadschap Rijnland nodig om de duinenrij te laten groeien. Een brede duinenrij is onontbeerlijk voor een veilige kust en de vier stormen van vorige maand laten zien dat zo'n bescherming nodig is. Normaal gesproken groeit een duin van 10 meter hoog zo'n 2 meter per jaar in de breedte, maar volgens het Hoogheemraadschap belemmeren de strandpaviljoens die aangroei. De strandpaviljoeneigenaars willen niet dichter bij de zee staan. Bovendien moeten ze dan niet alleen hun strandtent, maar ook de infrastructuur aan riool en leidingen verplaatsen. En dat duin groeit al jaren hetzelfde. Het zand hoopt zich op achter de paviljoens zodat een grondverzetbedrijf dat met shovels moet egaliseren.

NOS - Strandpaviljoens willen niet vier meter richting zee opschuiven, 6 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 6 mrt '22
  • 19:49

Waarom 4 meter richting zee en niet een paar meter hoger op palen? Voor leidingwater, elektra en riool is dat geen probleem, maar over 100 jaar staan ze dan wel bovenop het duin. Mooi toch?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.