0
Fotocredits: Hou jezelf eens de snaaispiegel voor, Week van Snoep Goed

Flash GezondheidDoen, goed snoepen komende week

Met de ‘Snaaispiegel’ daagt de Week van Snoep Goed dit jaar alle Nederlanders uit om zichzelf tijdens snaaimomenten een spiegel voor te houden. Het is de bedoeling dat bij ieder snackmoment de deelnemer bewust reflecteert op de keuze die hij maakt. Zo wil de organisatie Nederlanders aansporen om minimaal een week lang alle ongezonde tussendoortjes te vervangen voor gezondere alternatieven.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 21,4% van de 18 tot 25-jarigen meerdere keren per week ongepland iets ongezonds eet of een ongezonde snack koopt. Om de consument te helpen een gezonde keuze te maken, plaatste de organisatie een Snaaikassa in de supermarkt. Die helpt de consument een gezonder alternatief te kiezen voor de gescande snacks. Denk bijvoorbeeld aan nootjes in plaats van chips, of groentespreads voor bij de borrel in plaats van kaasjes. Wil je meer tips om goed te snoepen, schrijf je dan in en ontvang dagelijks nieuwsbrieven en een digitaal magazine met recepten.

De resultaten van de voorgaande jaren waren positief. Twee op de drie deelnemers ervoer mentaal een positief effect. 76% van de deelnemers zei nieuwe snackgewoontes over te hebben overgehouden aan de week. 81% vond het makkelijker dan gedacht. En 74% is meer groente en fruit gaan eten na hun deelname.

ED - Doe mee met de week van Snoep Goed!, 15 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.