1
Fotocredits: Soldiers, Piqsels

FlashDikke soldaten kunnen niet vechten

De toename van het aantal mensen met overgewicht treft ook het (Amerikaanse) leger. Het beïnvloedt het aantal beschikbare rekruten voor militaire dienst. Sinds 1960 verdubbelde het aantal voor het leger in aanmerking komende mannen dat de normen voor lichaamsvetpercentage overschreed. Bij vrouwen gaat het zelfs om een verdrievoudiging.

Zwaarlijvigheid is ook een probleem bij mensen die zich herinschrijven voor de strijdkrachten. In de nodige gezinnen is slechte voeding een risico voor mogelijke zwaarlijvigheid en geestelijke gezondheidsproblemen. Alles bij elkaar bedreigt het de militaire paraatheid van de VS, waarschuwt de studie. Binnen het leger én op scholen moet meer aandacht komen voor voorlichting over- en toegang tot gezond voedsel.

medicalXpress - Obesity threatens US military readiness, 9 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Anno Nym
  • #1
  • 11 mei '22
  • 17:46

Die kunnen perfect als sniper dienst doen: zet ze in oorlogstijd in een gebouw of camouflagetent met geweer of drone, een stapel munitie en een hoop eeuwig houdbare snacks, dan heb je er geen kind aan, droomjob voor ze.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.