Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashDikbil niet zomaar in de ban

Dikbillen zijn runderen met forse vleesaanzet aan de kont. Daardoor baren ze moeilijk kalveren en is bijna altijd een keizersnede nodig. Dierenactivisten maar ook dierenartsen pleiten voor een verbod op het fokken van dikbillen. Zo'n verbod kan wettelijk niet zomaar, zegt de Nederlandse minister van Landbouw. Wat weinigen zich realiseren is dat het Texelaar-schaap eigenlijk ook een 'dikbil' is, maar niet zo'n heel dikke. In België is een Texelaar gefokt met een forse kont: de Beltex.

Boerderij - Schouten: verbod op dikbil kan wettelijk niet, 11 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #1
  • 12 sep '19
  • 5:13

Ik ben toch benieuwd waar Carola denkt dat ze dan wel kan ingrijpen; wanneer de koe om het kalf weggesneden moet worden misschien?. Bij het fokken van andere huisdieren - zoals honden - kunnen ook verboden worden vastgelegd wanneer het dierenwelzijn in het geding is.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.