1
Fotocredits: 'Kalfjes', Krizzii

Flash VoedselketenDierenactivist ontvoert kalfjes in kofferbak

Twee kalfjes van boer Jacob Jansma, uit Oosterzee-Buren (Friesland), hebben afgelopen maand een wel heel bijzondere reis gemaakt. Een dierenactivist ontvoerde de twee jonge koeien in de achterbak van een personenauto. Waarom is onduidelijk.

Toen Jacobs vrouw Margriet dinsdagochtend 13 februari de kalfjes wilde voeren, bleken ze verdwenen uit hun kalveriglo’s. In het gras waren autosporen te zien. De boer belde meteen de politie.

De kalfjes bleken veilig in een tuintje van 40 vierkante meter van een twee-onder-eenkap huis te liggen. De tuin was van dierenambulancemedewerker Rinaldo Korst. De politie had hem ‘s nachts gebeld met de mededeling dat ze een man hadden aangehouden die twee kalfjes in zijn kofferbak vervoerde. De man bleek een dierenactivist te zijn. Korst kon het oormerk van de kalfjes niet uitlezen en besloot de kalfjes even in zijn achtertuin te laten grazen.

Waarom de dierenactivist de kalfjes heeft meegenomen is onduidelijk. Boer Jacob zoekt naar antwoorden. Er is maatschappelijke kritiek op het gebruik van de kalveriglo’s omdat ze te klein zouden zijn, maar als dit de reden voor de ontvoering zou zijn, is het niet logisch dat de activist de kalfjes in de achterbak van een auto propt. De kalfjes zijn volgens Korst goed verzorgd.

Leeuwarder Courant - Twee kalfjes van Jacob uit Oosterzee werden ontvoerd in een kofferbak. 'Dit liket nergens nei', 8 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #1
  • 8 mrt '24
  • 10:21

Dezelfde activisten die zeggen dat boeren niet goed voor hun dieren zorgen, proppen 2 kalveren in een kofferbak.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.